Bitcoin

WAAROM DEZE BITCOIN-ANALIST DENKT DAT ALTCOIN-EIGENAREN „MET ZORG MOETEN HANDELEN“

  • Bitcoin is begonnen te dalen na een poging om terug te komen boven $12.000.
  • Het actief is gedaald met 4% in de afgelopen 24 uur, nu handelend op $11.150 vanaf het schrijven van dit artikel.
  • Altcoins hebben zich nog verder gestort, met Ethereum dat 8% naar beneden glijdt naar de $375 regio.
  • Analisten denken dat altcoins verder moeten vallen tegen Bitcoin.
  • Een van die analisten die dit sentiment aanprijst is Willy Woo, een prominente on-chain analist.

BITCOIN DOMINANCE COULD SOON REVERSE AGAINST ALTCOINS

In tegenstelling tot de vorige Bitcoin-trekkingen, presteren altcoins sterk onder het niveau van de marktleider tijdens deze laatste beenverkleining. Het etherische gedeelte is 8% lager geworden, terwijl BTC slechts 4% is gedaald.

Volgens Willy Woo, een on-chain en technische Bitcoin-analist, zal deze trend van onderpresterende altcoins bij Bitcoin Billionaire zich de komende weken voortzetten. Hij deelde de onderstaande grafiek op 24 augustus, die laat zien dat de Bitcoin-dominantie-metriek is geprimed om te stuiteren:

„Ik heb 2 weken geleden getweet dat de dominantie in de komende weken kan omkeren en ik zie dat dit misschien nu gebeurt. Met andere woorden. BTC trekt zich terug. Alts terugtrekt meer. De BTC-dominantie neemt toe. Handel voorzichtig als je de komende weken in alts zit.“

Kern van zijn bullish sentiment over altcoins is een bullish divergentie die zich heeft gevormd tussen de prijsactie en de RSI van de Bitcoin-dominantie. Woo deelde ook een volumegerichte indicator, wat suggereert dat de altcoin rally gezien in de afgelopen maanden op zijn laatste benen staat.

MEER VOLATILITEIT IS COMING

Verder onderdrukken van het bullish altcoin-verhaal is de dreigende volatiliteit in de Bitcoin-markt.

Josh Olszewicz, analist bij Brave New Coin, merkte eerder deze maand op dat de Bollinger Bands van Bitcoin niveaus bereiken die in vele weken niet zijn gezien. =Dit geeft aan dat de crypto-markt binnenkort een instroom van volatiliteit zal zien.

De Bollinger Bands zijn een technisch leerboek dat wordt gebruikt om de volatiliteit en belangrijke prijsniveaus voor een activum aan te geven. Wanneer de banden mager zijn, wordt volatiliteit verwacht; wanneer de banden breed zijn, kan er consolidatie plaatsvinden als de prijs terugkeert naar de middelste band.

Zoals vandaag de dag alleen al te zien is, presteren altcoins ondermaats wanneer Bitcoin volatiliteit ondergaat.