Bitcoin

Monumental förändring i amerikanska Fed-inflationspolitiken till förmån för krypto, säger Ripple CEO

Den nyligen tillkännagivna amerikanska Fed-inflationspolitiken kommer i slutändan att gynna kryptoindustrin enligt Ripples VD Brad Garlinghouse. I sitt senaste tal har Fed-ordförande Jerome Powell sagt att inflationen som stiger över 2 procent verkligen är ett bekvämt scenario. Efter flera år med låga räntor kan en sådan höjning ha en djup inverkan på det traditionella finansiella området.

Enligt Ripples VD Brad Garlinghouse kommer den kommande ränterelaterade amerikanska Fed-inflationspolitiken säkert att orsaka ytterligare nedgång i amerikanska dollar.

Dollarnas trovärdighet kommer säkert att gynna crypto eftersom världen kommer att se mot alternativa finansiella verktyg när centraliserade fiat minskar

Stigande ränta för att markera en monumental förskjutning i USA: s inflationspolitik
Den amerikanska Fed: s räntepolitik är det mest efterlängtade beslutet i hela världen. Den 27 augusti sade ordförande Jerome Powell att räntorna kommer att hållas sänkta, men institutionen är bekväm med inflationen som överstiger 2-procentsgränsen.

Powell nämnde också att Fed nu är mer fokuserat på att förbättra sysselsättningsmöjligheterna i den amerikanska ekonomin. Det arbetar för att skapa en politik som gynnar familjer med låg eller medelinkomst.

När Fed driver en inflationslagerpolicy kommer köpkraften för den amerikanska dollarn sannolikt att minska. Det betyder att tillgångar som tillflyktsort som guld och Bitcoin Billionaire därefter kommer att gynna. Som förväntat hoppade Bitcoinpriset något för att röra 11 600 $ när Powell tillkännagav de senaste policyåtgärderna.

Krypto för att få en fördel över fiatvalutor efter Fed: s hållning

Inflation är ett dubbelkantigt svärd som varje centralbank hanterar med omsorg. Inflationen måste stiga i samklang med andra faktorer som ekonomisk tillväxt, sysselsättning och löner. Den senaste ståndpunkten som ses i den amerikanska Fed-inflationspolitiken kommer dock troligen att stärka rädsla för inflationen. Om inflationen stiger snabbt kan den vända alla vinster som gjorts av en politisk hållning med extremt låga räntor som de matade de senaste åren.

Brad Garlighouse från Ripple tror att inflationsstockningspolitiken säkert kommer att gynna kryptoindustrin. Investerare som vill bevara sin förmögenhet på grund av en försvagad dollar föredrar att köpa Bitcoin. Han twittrade att Coronavirus-pandemin vänder tabellerna mot traditionell ekonomi och bryter fast prejudikat. Nedtagning av den amerikanska dollarn kommer att leda till en stark kryptoindustri.