Med aktiekurs som överträffar Bitcoin utser Riot Blockchain ny regissör

Bitcoin-gruvjätten utser en ny direktör med en fantastisk institutionell bakgrund när aktiekurserna stiger.

Förra veckan, när aktiekurserna sjönk uppåt med 50% till nivåer som inte sågs sedan 2018-kryptokurrency-bullrun, utnämnde Riot Blockchain (NASDAQ: RIOT) tidigare chef för noteringskommittén för Toronto Stock Exchange, Hubert Marleau, till Riot-styrelsen .

Det Colorado-baserade företaget var på marknaden för en ny direktör efter avgången av den tidigare kanadensiska regeringsmedlemmen Remo Mancini. Marleau ger ett brett utbud av reglerings- och styrningserfarenhet till Riot, efter att ha fungerat som guvernör för börserna i Montreal och Vancouver. Marleau har också en stark akademisk bakgrund och han tjänar för närvarande som ordförande för en föreläsningsserie i hans namn vid University of Ottawa.

Marleaus utnämning kommer i en ovanligt stark vecka för RIOT-aktiekursen.

RIOT stängde till $ 6 även efter att ha öppnat veckan till $ 4,10, vilket lätt översteg Bitcoins nästan 20% ökning. Under året har RIOT ökat nästan 500% från $ 1,22.

Att utse en ny direktör är inte det enda steget som gruvgiganten har gjort de senaste veckorna. Riot gick med på ett massivt köp av 8 000 enheter och 17,7 miljoner dollar av nya Antminer S19 Pro Bitcoin gruvutrustning för att utöka verksamheten i augusti.

Köpet kan vara ett försök att avvärja det rivaliserande gruvföretaget Marathon Patent Groups ansträngningar att svepa „Top Miner in North America“ ​​-kronan. Som Cointelegraph tidigare rapporterade köpte Marathon själva 10 000 S19 Pro-enheter i slutet av oktober.

Precis som Riot handlas Marathon Patent Groups MARA-ticker mycket högre på veckan och stänger till $ 3,39 efter en $ 2,38 måndag öppen.