Justitiedepartementet utlämnar påstådd BTC-gruvdrift från Ponzi från Panama

AirBit Clubs ledning har samlats i New York City och kommer att ansvara för anklagelser för att ha stulit „medlemsavgifter“ för att finansiera massiva marknadsföringsevenemang och överdådiga personliga livsstilar.

Enligt ett måndagsmeddelande har USA: s justitieministerium och södra distriktet New York utlämnat en ledare för det påstådda Ponzi-systemet AirBit Club från Panama

Gutemberg Dos Santos är en av sex anklagade operatörer av AirBit Club, och den sista som kom till USA för att möta rättegång inför SDNY. Dos Santos är en dubbel medborgare i Brasilien och USA. Myndigheter inledningsvisgrep fem av de sex tillbaka i augusti , med en sjätte undvikande myndigheter fram till oktober.

DoJ hävdar att Bitcoin Lifestyle sålde „medlemskap“ som lovade garanterad avkastning. De sex operatörerna marknadsförde sin avkastning som en produkt av klubbens gruvdrift och handelsstrategier. Per domstolen existerade inte dessa operationer. Istället gick medlemsavgifter till finansiering av vidare marknadsföring över hela världen, inklusive massiva evenemang för att rekrytera nya medlemmar och jet-set livsstilar för sig själva.

Några av dessa evenemang kan visas på AirBit Clubs fortfarande aktiva webbplats, med den senaste som ägde rum i Sao Paulo, Brasilien, förra året

En av de sex åtalade var Scott Hughes, en advokat i Kalifornien som, enligt DoJ, hjälpte AirBit Clubs ledarskap „genom att bland annat hjälpa till att ta bort negativ information om AirBit Club och Vizinova från internet“ – möjligen genom att hota förtal mot stäng av oenighet.

Hughes anklagas också för att hjälpa operationen att tvätta inkomster via olika kundkonton.

Ett av de mest kända Ponzi-systemen i krypto är PlusToken, som nyligen såg över 4 miljarder dollar i kryptotillgångar som konfiskerats av den kinesiska regeringen.