Efter korrigeringen är det här nu det är dags att köpa Bitcoin på lång sikt: analys

Detta kan vara en bra tid att köpa Bitcoin på lång sikt, enligt VD för CryptoQuant.

Bitcoin gick igenom en mild korrigering under de senaste timmarna. Dess värde sjönk under $ 46 000 efter att ha misslyckats med att erövra den eftertraktade $ 50 000-nivån. Enligt VD för en populär kryptovalutaövervakningsresurs kan det dock vara dags att köpa BTC om du är en långsiktig investerare.

‚Nu är det dags att köpa BTC‘

Bitcoin gick igenom vad många anser vara en mild hälsokorrigering. Som CryptoPotato rapporterade tidigare idag sjönk kryptovalutan under 46 000 dollar efter att ha misslyckats med att rensa det eftertraktade 50 000 dollar.

Enligt Ki Young Ju, VD för den populära kryptovalutaövervakningsresursen Cryptoquant, kan det dock vara en bra tid att köpa Bitcoin Bank. Verkställande direktören sa:

Inte säker på hur många korrigeringar skulle vara längs vägen, men kedjeindikatorn säger att det finns tillräckligt med stablecoins i börser jämfört med Bitcoins för att få ytterligare ett ben.

Diagrammet avslöjar att de senaste gångerna stablecoins-förhållandet var på dessa nivåer har priset följts upp med en anmärkningsvärd ökning.

En indikator värt att följa

Tillbaka den 9 februari rapporterade CryptoPotato att bitcoins pris sannolikt kommer att uppgå till 50 000 $ baserat på Bitcoin Price / Stablecoins Flows to Exchanges ‚indikator från Ju.

Det tog inte mer än några dagar för priset att nå en heltidshöjd på över $ 49700. Då gick mätvärdet långt över 80. Indikatorn avslöjade att priset tenderar att öka nästan varje gång detta händer.

Det är också tydligt att den institutionella efterfrågan på Bitcoin verkar accelerera 2021. Detta bekräftades av några större händelser, varav den sista var Tesla som avslöjade ett BTC-köp på 1,5 miljarder dollar i januari. Därefter sa finansföretagaren Morgan Stanley också att de undersöker om Bitcoin är ett lämpligt val för sina investerare.

Naturligtvis, å andra sidan, finns det alltid chansen för en större korrigering eftersom vi inte riktigt har sett en på ett tag. Jus samtal verkar dock vara en för en långsiktig investering, som inte borde beröras av kortsiktiga prisfluktuationer.